آشپزی مدرن

آشپزی

نان شیرین بافته شده
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱٢:٤۱ ‎ق.ظ روز سه‌شنبه ٥ اردیبهشت ۱۳٩۱
 


مواد لازم:
  3.5 فنجان آرد همه منظوره
  39 گرم مخمر خشک فعال
  3/4 فنجان شیر
  1/4 فنجان شکر
  1/4 فنجان از آب
      1 عدد تخم مرغ کامل

    1 زرده برای روی خمیر+1قاشق شیر

   99 گرم کره
    دانه های کنجد
    کمی نمک

فررا تا 370 درجه فارنهایت یا 190 درجه سانتیگراد گرم کنید.

1/4 فنجان آب گرم شکر و مخمر خشک فعال راباهم مخلوط کنید ودرب ظرف را گذاشته کنار بگذارید تا مخمر عمل کند به مدت 15 دقیقه

شیر را گرم کرده ودر ظزفی بریزید.

1 عدد تخم مرغ کامل را در شیر بریزید وهم بزنید.

شکر را در شیر ریخته وهم بزنید.

کره را ذوب کرده وبا شیر مخلوط کنید.

آرد رابا نمک مخلوط والک کنید ،سپس کم کم به مایع اضافه وهم بزنید.

خمیر آماده شده باید منسجم ونرم باشد وبدست نچسبد.

خمیر رابه شکل یک توپ در آورده وروی آن را کمی آرد بپاشید.با یک پوشش حوله ای به مدت 2 ساعت در جای گرم خمیر را استراحت دهید.تا حجم آن دو برابر شود.

سپس خمیر رابعداز حجیم شدن کمی ورز داده وبه 4 قسمت تقسیم کنید.

هر قسمت از خمیر رابا وردنه پهن کنید.

سپس از قسمت پهن آن خمیر را رول کنید.

هر 4 قسمت خمیر رابه همین شکل رول و آماده کنید.

توی سینی پخت کاغذ پوستی چرب شده را پهن کرده وخمیر ها را کنار هم قرار داده و خمیررا از یک طرف به هم وصل کنید.

شروع به بافت خمیر کنید.یعنی سمت حرکت به وسط رول وعبور از آنها ورول وسط به دو طرف تا زمانی که نوار کامل وتا انتها بافته شود.

خمیر را تا انتها بافته وآماده کنید.

روی خمیر راحوله انداخته وبه مدت 10-15 دقیقه دیگر استراحت دهید،تا حجم خمیر دو برابر شود.

زرده تخم مرغ را درظرفی با شیر ترکیب کنید.

با یک برس تمام سطح خمیررابا زرده زده شده با شیر پوشش دهید.

سپس کنجد ویا سیاه دانه را روی سطح خمیر بپاشید.

خمیر آماده شده را درفر به مدت 25-20 دقیقه قرار داده تا نان پخته وآماده شود.

بعد از خارج کردن نان از فر گذاشته تا سرد شود.سپس برش داده وسرو کنید.