آشپزی مدرن

آشپزی

سمبوسه هندی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ٩:٥٥ ‎ق.ظ روز جمعه ٢٤ آذر ۱۳٩۱
 


سمبوسه هندی
    مواد لازم :
    1/2قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده
    1/2 فنجان نخودسبز آب پز شده
    1/2 فنجان هویج نگینی خرد شده
    1/2 قاشق چای خوری زردچوبه
    1/2 قاشق چای خوری نمک
       3 عدد سیب زمینی آب پز ونگینی خرد شده
       2 قاشق غذاخوری روغن
       1 عدد پیاز نازک خرد شده
       3 حبه سیرنازک خلال شده
       2 گرم فلفل سبزنازک خلال شده
       2 قاشق چای خوری زردچوبه
       2 قاشق چایخوری شکر
       2 قاشق غذا خوری گشنیز ریزخرد شده
       1 قاشق چای خوری آب لیمو
          روغن برای سرخ کردن

    موادلازم:برای خمیر سمبوسه
    2/5 قاشق غذا خوری روغن
    1/5 قاشق غذا خوری آرد برنج
    1/4 پیمانه آب
    1/2 قاشق چایخوری نمک
       1 لیوان آرد سفید
طرز تهیه:
روغن را درتابه بریزید وروی حرارت قرار دهید.تا گرم شود. پیاز، سیر و زنجبیل را به مدت 3 دقیقه در تابه تفت دهید،سبک وطلایی شود . سپس سیب زمینی، نخود فرنگی، هویج و فلفل و را اضافه وبه آرامی بر روی درجه حرارت بالا به مدت 3 دقیقه تفت دهید. پودر کاری و زردچوبه، نمک، شکر، گشنیز، آب لیمو را روی ترکیب بریزید وبه آرامی کمی تفت دهید.مخلوط را از روی حرارت برداشته وکناربگذارید.تمام مواد خشک رابا هم در ظرفی ترکیب کنید وآب را کم کم اضافه وهم بزنید.تا خمیری نرم وصاف بدست آورید. سپس خمیر را به 6-8 قسمت تقسیم کرده وبصورت یک توپ گرد کنید.هر توپ خمیری را با وردنه کمی پهن ونازک کرده و از وسط به دو قسمت نیم دایره تقسیم کنید.بعداز قسمت صاف خمیر دو لبه را روی هم تا کرده وخمیر را بصورت یک قیف در آورید.از ترکیب سیب زمینی 1قاشق غذا خوری بریزید ودولبه خمیر را با انگشتان به هم وصل کنید.تمام خمیرها را به همین صورت پر کنید و کنار بگذارید.توی تابه روغن بریزید وروی حرارت قرار داده تا روغن گرم وداغ شود.خمیرهای پر شده را توی روغن بریزید وسرخ وطلایی کنید ودر آخر روی یک حوله کاغذی روغن اضافی آن را بگیرید.سمبوسه های سرخ شده آماده را با سس دلخواه سرو کنید.

طرز تهیه:

روغن را درتابه بریزید وروی حرارت قرار دهید.تا گرم شود. پیاز، سیر و زنجبیل را به مدت 3 دقیقه در تابه تفت دهید،سبک وطلایی شود . سپس سیب زمینی، نخود فرنگی، هویج و فلفل و را اضافه وبه آرامی بر روی درجه حرارت بالا به مدت 3 دقیقه تفت دهید. پودر کاری و زردچوبه، نمک، شکر، گشنیز، آب لیمو را روی ترکیب بریزید وبه آرامی کمی تفت دهید.مخلوط را از روی حرارت برداشته وکناربگذارید.

تمام مواد خشک رابا هم در ظرفی ترکیب کنید وآب را کم کم اضافه وهم بزنید.تا خمیری نرم وصاف بدست آورید. سپس خمیر را به 6-8 قسمت تقسیم کرده وبصورت یک توپ گرد کنید.

هر توپ خمیری را با وردنه کمی پهن ونازک کرده و از وسط به دو قسمت نیم دایره تقسیم کنید.

بعداز قسمت صاف خمیر دو لبه را روی هم تا کرده وخمیر را بصورت یک قیف در آورید.

از ترکیب سیب زمینی 1قاشق غذا خوری بریزید ودولبه خمیر را با انگشتان به هم وصل کنید.

تمام خمیرها را به همین صورت پر کنید و کنار بگذارید.

توی تابه روغن بریزید وروی حرارت قرار داده تا روغن گرم وداغ شود.

خمیرهای پر شده را توی روغن بریزید وسرخ وطلایی کنید ودر آخر روی یک حوله کاغذی روغن اضافی آن را بگیرید.

سمبوسه های سرخ شده آماده را با سس دلخواه سرو کنید.