آشپزی مدرن

آشپزی

ماهی صبور کباب شده
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱٠:٠٤ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٢ بهمن ۱۳٩۱
 


ماهی  صبورکباب شده

مواد لازم‌:
 300 گرم‌سبزی‌ شامل گشنیز وکمی شنبلیله
  ۱/2 لیوان‌ عصاره تمرهندی
     2 عدد ماهی‌ صُبور پاگ وشسته شده
     ۲ عدد پیازمتوسط خرد شده
     1 حبه‌ سیرخرد شده
     1 قاشق‌ غذا خوری‌ رب‌ گوجه‌ فرنگی‌
        نمک‌ و فلفل‌ سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه‌:
در تابه کمی روغن بریزید وروی حرارت قرار داده تا کمی تفت خورده وسرخ شود .سپس سبزی خرد شده راهم توی تابه روی ترکیب بریزید وتفت دهید.عصاره تمرهندی را با رب ونمک وفلفل را توی ترکیب بریزید ومخلوط کنید.سپس هردو ماهی را از قسمت ستون فقرات باز کرده ولی ازهم جدا نشود وروی توری آن را قرارداده ، بطوریکه پوست ماهی روی توری قرار بگیردواز ترکیب توی تابه روی سطح ماهی را پوشش بدهید.این پوشش به زبان محلی حشو نام دارد وهدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است.شما می توانید براینکه پوست ماهی نسوزد وتلخ مزه نشود در صورت تمایل کمی شیره خرما را روی سطح پوست ماهی بایک برس آغشته کنید.این روش دلخواه است.ماهی را می توانید هم در فر بصورت درسته یعنی داخل شکم ماهی را با ترکیب پر کرده ودر ظرفی قرار داده توی فر کباب کنیدویا با همان توری در فر یا آتش مستقیم کباب کنید.
چند نکته:
کسانی که در آپارتمان زندگی می‌کنند و امکان کباب کردن روی آتش برای آنها وجود ندارد، می‌توانند از فر برای کباب کردن ماهی استفاده کنند. قدیم‌ها که تنورهای نانوایی سنتی وجود داشت، از این تنورها برای کباب کردن ماهی صُبور استفاده می‌شد. در انتخاب ماهی صبور دقت کنید که ماهی نه زیاد کوچک باشد و نه زیاد بزرگ، چون کوچک آن، زیاد تیغ دارد و بزرگ هم خوب پخته نمی‌شود .