آشپزی مدرن

آشپزی

خورش چغاله بادام
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ٦:٤٠ ‎ب.ظ روز جمعه ۱۸ اسفند ۱۳٩۱
 



مواد لازم:
500 گرم چغاله بادام
۶۰۰ گرم گوشت خورشی
 150 گرم نعنای تازه
 350 گرم جعفری تازه
  ۱/2 فنجان آب لیموترش و آب‌غوره
     2 عدد پیاز بزرگ
     ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
        نمک و فلفل به میزان لازم
        روغن مایع مخصوص سرخ کردنی به مقدارلازم
طرز تهیه:
پیاز خرد شده را با روغن توی قابلمه بریزیدوسرخ کنید.زردچوبه را هم اضافه کنید.گوشت را نیزبه همراه چغاله ها
اضافه کرده وسرخ کنید.4 لیوان آب را در قابلمه بریزید. نمک و فلفل را نیز به مقدار لازم اضافه کنید.
سپس بگذارید با حرارت ملایم مواد خورش آرام‌آرام بپزند. پخت چغاله نیز مانند پخت گوشت به زمان زیادی نیاز دارد.نعنا وجعفری را خرد کرده و درمقداری روغن تفت دهید. بعد از آنکه گوشت خورش نیم‌پز شد، مخلوط نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد.
سپس زمانی تقریبا حدود یک ربع تا نیم ساعت پیش از سرو غذا چاشنی ترشی را اضافه کنید. این چاشنی با توجه به ذائقه شما می‌تواند آب لیموترش یا آب‌غوره باشد. پس از آنکه ترشی آب‌لیمو یا آب‌غوره خورش را مزه‌دار کرد، آن را به همراه پلو سرو کنید.
چند نکته مهم:
 توجه داشته باشید که اگر در مواد لازم، میزان نعنا از جعفری بیشتر باشد یا حتی هر دو به یک مقدار مورد استفاده قرار گیرند، خورش تلخ خواهد شد.
 چغاله‌ها را حتما ریز انتخاب کنید؛ به این ترتیب هم سرعت پخت آنها بالاتر می‌رود و هم خورش ظاهر زیباتری پیدا خواهد کرد.درصورتی که مجبور بودید از چغاله‌های درشت استفاده کنید، آنها را مانند باقالا به صورت طولی با چاقو به دو نیم قسمت کنید.چغاله‌ها را ابتدا خوب شسته و سپس چوب انتهای آنها را بگیرید
منبع :http://www.iranchef.com/learning/iranian-traditional/post-536.php