آشپزی مدرن

آشپزی

کیک ماربلی شکلات-قهوه
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۳:٥٤ ‎ق.ظ روز دوشنبه ٢۱ اسفند ۱۳٩۱
 



مواد لازم و ترکیبات:
¼ 1 فنجان شکر دانه ریز
¼ 1 فنجان شیر ترش کم چرب (طرز تهیه در پایین صفحه)
½ 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر
 ۱/2 فنجان آرد الک شده
 ۱/2 قاشق چایخوری جوش شیرین
 ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
 ۱/۲ فنجان روغن کانولا یا روغن پخت غذا
 ۱/۳ فنجان پودر کاکائو
    2 عدد تخم مرغ
    2 قاشق چایخوری وانیل
    2 قاشق غذاخوری پودر قهوه فوری
    2 قاشق چایخوری پودر قند
      مخلوط قهوه آماده (طرز تهیه پایین صفحه)
    فررا با دمای 350 درجه فارنهایت ویا ۱۸۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. قالب دایره ای تو خالی را چرب کرده و کمی آرد بپاشید وکنار بگذارید.
طرز تهیه:
نصف فنجان از آرد را کنار بگذارید. در یک کاسه بزرگ2 فنجان آرد باقی مانده را با بکینگ پودر؛ جوش شیرین و نمک ترکیب کنید.
در کاسه بزرگ دیگری، شیر، شکر، روغن، تخم مرغ و وانیل را مخلوط کنید. مخلوط شکر را با مخلوط آرد ترکیب نمایید. مخلوط را با همزن فلزی بزنید تا خوب یکدست شود.
در یک کاسه متوسط پودرکاکائو و قهوه فوری را نیز مخلوط نمایید. نصف مخلوط شیر را به مخلوط کاکائو بیافزایید و هم بزنید تا نرم و یکدست شود، سپس آن را کنار بگذارید. نصف فنجان آرد باقی مانده را با مخلوط شیر باقی مانده ترکیب و کنید و هم بزنید تا یک دست شود.
نصف خمیر سفید را با قاشق داخل قالب بریزید. نصف خمیر شکلاتی را با قاشق داخل قالب و بر روی خمیر سفید بریزید. لایه ها را به همین ترتیب با خمیر ها ادامه دهید.
کیک را به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید تا پف کند. کیک را بر روی سینی مشبک فلزی به مدت 15 دقیقه خنک کنید. مخلوط قهوه را بر روی کیک بریزید و اجازه دهید تا به آرامی خنک شود. پودر قند را بر روی آن پاشیده و به 16 تکه خرد کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری شکلات تلخ را آب کرده و برای تزیین روی کیک بریزید.
طرز تهیه مخلوط قهوه:
در یک کاسه کوچک، نصف فنجان آب جوش، یک قاشق غذاخوری شکر و 2 قاشق چایخوری پودر قهوه فوری را ترکیب کنید. تا زمانیکه شکر و قهوه حل شوند مخلوط را هم بزنید.
طرز تهیه شیر ترش کم چرب:
برای تهیه ¼ 1 فنجان شیر ترش کم چرب، 4 قاشق غذاخوری آب لیمو یا سرکه را در یک فنجان ریخته و به اندازه ¼ 1 شیر ترش روی آن شیر کم چرب بریزید. مخلوط را هم بزنید و قبل از استفاده به مدت 5 دقیقه کنار بگذارید.
کیک ماربلی نوعی از کیک است که به دلیل اینکه رگه دار است به این اسم معروف است. این کیک معمولاً از دو خمیر وانیلی و شکلاتی درست می شود.
http://www.iranchef.com/learning/desserts/post-550.php