آشپزی مدرن

کوشش انسانها برای دسترسی به یک تغذیه کافی و سالم است.

دلمه برگ مو
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱٢:۳٢ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٢
 


دلمه برگ مو

موادلازم:
 500 گرم برگ مو
 500 گرم گوشت چرخ کرده
 500 گرم سبزی دلمه خرد کرده
   1/2 لیوان لپه پخته شده
      2 لیوان برنج پخته شده
      1 پیمانه پیاز سرخ شده
      1 استکان زعفران آب کرده
        زردچوبه،دارچین، فلفل و نمک به میزان لازم
        روغن مایع به میزان لازم
       چاشنی سرکه، شکر،مقدارخیلی کمی رب انار، تمبرهندی، روغن مایع
طرز تهیه:
 برنج را با آب و نمک به صورت کته بپزید. لپه را نیز با مقداری آب و نمک و زردچوبه بپزید تا کاملا پخته ولی له نشود. سپس آبکش کنید.(البته من برنج رو اصلا نمیپزم از روز قبل برنج رو با آب ونمک خیس میکنم.وبدون پخت با باقی مواد ترکیب میکنم). گوشت را اضافه کرده و بعد از آنکه آب گوشت کشیده شد، زردچوبه،دارچین، فلفل، نمک و سبزی را اضافه کنید. لپه، برنج و مایع گوشت و سبزی را مخلوط کنید.در آخر زعفران و پیازداغ رو اضافه کنید مایه برای پیچیدن دلمه آماده است.
برگ مو را بعد از شستن در آب و نمک درحال جوش ریخته و بعد از چند جوش در آبکش بریزید.
 یک عدد برگ را بردارید و دم آن را با قیچی آشپزخانه بگیرید و قسمت براق در بیرون و قسمت دم را روی مایه بیاورید و دلمه را بپیچید.
 کف یک ظرف مناسب مقداری برگ مو بپیچید . روی آن دلمه های پیچیده شده را کنار هم بچینید.
چاشنی شکر و آبلیمو را همراه با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کرده، روی آن یک بشقاب سنگین بذارید و با حرارت کم بپزید. پس از پختن در یک ظرف مناسب چیده و سرو کنید.

راز و رمزها (انواع مایه درون دلمه برگ مو):

1- برنج، گوشت قیمه، لپه، سبزی (تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، پیازچه)، رب گوجه فرنگی
2- برنج، گوشت چرخ کرده، لپه، کشمش پلویی، محلول زعفران، سبزی (تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، پیازچه)
3- گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، سبزی، ماست چکیده
4- گوشت چرخ کرده خام، برنج خام، سبزی دلمه، ادویه
5- گوشت چرخ کرده، بلغور خیس کرده، سبزی، رب گوجه فرنگی، پیاز
6- گوشت چرخ کرده مرغ، سبزی دلمه، برنج، ادویه، پیاز، سیر
7- گوشت چرخ کرده، برنج، گوجه فرنگی پوره شده، سبزی دلمه
8- برنج، گوشت چرخ کرده، پیازداغ، رب گوجه فرنگی، سبزی دلمه
9- گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، سبزی، ماست، سیر

راز و رمزها (انواع چاشنی دلمه برگ مو):

1- سرکه و شکر
2- آبلیمو و شکر
3- آبغوره و شکر
4- سرکه و شیره
5- ماست
6- آبلیمو، شکر، رب گوجه فرنگی
 اضافه کردن روغن مایع به همه چاشنی ها لازم است.

راز و رمزها

1- برگ مو جوان، درشت را انتخاب کنید نوع مرغوب

2- هنگام پیچیدن دلمه، اگر برگ مو کوچک بود و یا پارگی داشت میتوانید از دو عدد برگ روی هم برای پیچیدن استفاده کرد.

3- از برگ موی شور نیز می توان بعد از آن که در آب سرد گذاشته و شوری آن را تا حدی گرفته شد استفاده کرد.

4- در صورت استفاده از برگ موی شور، نمک مایه را باید کم استفاده کرد.

5- به سبزی دلمه میتوانید مقداری سیر تازه نیز استفاده کنید.

6- اضافه کردن روغن به چاشنی دلمه برای براق کردن دلمه می باشد.

7- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در صورت علاقه می توان اضافه کرد.

8- دلمه ها را باید تقریبا به یک اندازه پیچید.

9- برنج دلمه را نیز می توان ابکش کرد.

10- به برنج دلمه موقع پخت می توان یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه کرد.

11- موقع پخت دلمه کاملا باید مراقب بود تا دلمه ته نگیرد و اگر برگ دلمه نپخته بود، میتوان با مقدار کمی اضافه کردن آب جوش، وقت یچت را اضافه کرد.
Farkhondeh Harouni‎‏