آشپزی مدرن

آشپزی

نان بربری خانگی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱:٤٢ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٢
 



مواد لازم :

 600 گرم آرد
 1/2 پیمانه آرد
  15 گرم خمیر مایه
    2 تا 350 میلی لیتر آب با دمای معمولی
    2 قاشق غذاخوری سر خالی آرد
       آرد سبوس دار
       نمک
       کنجد
فر رو با آخرین درجه روشن میکنیم تا حسابی داغ بشه و یه ظرف آب هم داخل فر میزاریم.
طرز تهیه:
خمیر مایه رو با 350 میلی آب مخلوط میک نیم تا حل بشه و حدود 10 دقیقه کنار میزاریم.
توی ظرف بزرگ آرد + نمک مخلوط میکنیم و آب و خمیر مایه رو اضافه میکنیم. حسابی ورز میدیم. اولش حالت گلوله میشه ولی با ورز دادن باز میشه. کم کم 350 میلی دوم رو اضافه میکنیم و حدود 10 دقیقه خوب ورز میدیم.
خمیرمون باید چسبناک ولی نرم باشه.
اگه دیدین خیلی زیاد چسبناکه کمی آرد اضافه کنید.
به خمیر در حالی که جاش گرم هست 2 ساعت استراحت میدیم.تو این زمان حجمش زیاد میشه.
کمی که مونده تا 2 ساعت تموم شه توی قابلمه کوچک 2 قاشق آرد + 1/2 پیمانه آب هم میزنیم تا گلوله ها باز بشن و روی حرارت میزاریم تا غلیظ بشه و کنار میزاریم.
توی سطح صاف آرد سبوس میریزیم و از خمیر بسته به آندازه سینی فرتون از خمیر جدا کنید.
من 8 تا تیکه جدا کردم و روی سطح آرد پاشی شده گذاشتم و روش پارچه نم دار به مدت 10 دقیقه انداختم.
ممکنه وقتی میخواهید خمیر رو جدا کنید سخت باشه و به دستتون بچسبه که میتونید دستتون رو به آرد بزنید و خمیر رو تو دستتون گرد کنید.
بعد از 10 دقیقه خمیر رو با دست کمی پهن کنید و از آرد و آبی که درست کردیم روش میریزیم و روی خمیر رو میپوشونیم.از وسط خمیر با انگشتامون به سمت بیرون شیار ایجاد میکنیم.سینی فر حتما باید داغ باشه.دست راستمونو زیر خمیر میبریم و بلند میکنیم و با کمک دست دیگه روی سینی طوری که کش بیاد قرار میدیم. چون قرار خمیر نازک تر از این بشه.روش کنجد میپاشیم و توی فر تا زمانی که روش کمی تیره بشه قرار میدیم.
در مورد رنگ نون و زمان پخت بسته به نوع فر و حرارتشه. توی فر من 15 دقیقه طول کشید. ظرف آب توی فر فراموش نشه که نونتون نرم بمونه. درجه فر تا آخر زیاد باشه. حواستون به نون و رنگش باشه که گفتم بسته به فرتون دستتون بیاد که چه مدت زمان لازم دارید.
منبع : از پیچ قاشق وچنگال