آشپزی مدرن

آشپزی

کلوچه سنتی فومن
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ٢:٠۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٢
 



مواد لازم : مواد میانی کلوچه

۵۰۰ گرم شکر دانه درشت
۳۰۰ گرم آرد
۱/۴ قاشق چایخوری هل
۱/8 قاشق چایخوری وانیل
۲۰ گرم روغن حیوانی یا کره
۹۰ گرم روغن صاف قنادی
35 گرم روغن مایع
2 قاشق سوپخوری دارچین
مواد لازم :
240 گرم روغن صاف قنادی
400 میلی لیترآب
1/2 قاشق چایخوری زغفران آبکرده غلیظ
۱/4 قاشق چایخوری جوش شیرین
۱/8قاشق چایخوری بیکینگ پودر
۴۰ گرم روغن جامد
۵۰ گرم روغن مایع
1 کیلوگرم آرد
فر رابا حرارت ۲۶۰ درجه سانتیگراد ویا ۴۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید.
طرز تهیه :مواد میانی کلوچه
هر سه روغن را به همراه شکر را با همزن برقی به مدت نیم ساعت با سرعت خیلی کم زده زده شود .درحین زدن شکر حل نشود چون حل شدن شکر باعث شیره دادن کلوچه می شود .دارچین ،هل و وانیل را هم اضافه کرده وهم بزنید.در آخربعد از سبک شدن خمیرآرد را هم اضافه نمایید و ترکیب کنید.
طرز تهیه :خمیر کلوچه
آرد ؛ جوش شیرین و بکینگ پودر را مخلوط کرده ووسط آرد را گود کنید. هرسه روغن و زغفران راهم وسط گودی آرد بریزید وآب را کم کم اضافه کنیدوآرد را به آرامی هم زده تا خمیری نرم وصافی بدست آید. خمیر را روی سطح صاف کمی ورز داده روی خمیر را پوشانده و در دمای محیط 20 دقیقه استراحت دهید.سپس خمیر را به چانه های ۱۰۰ گرمی تقسیم کنید. بعد روی میز خمیر را کمی پهن کرده وسط خمیر را کمی با دست گود کنید.از مواد میانی به اندازه ۴۰ گرم وسط خمیر قرار داده وخمیر را از اطراف جمع کرده واضافه انتهای خمیر را بگیر ودر سینی با فاصله کلوچه هارو بچینید .مهر را در آرد زده وبعد از ۵ دقیقه روی خمیر کمی فشارداده تا پهن شود. دقت داشته باشید حتما مهر را داخل آرد بزنید وبعد روی کلوچه فشار دهید . با یک چاقوی تیز چند شیار کوچک روی کلوچه بزنید. زرده تخم مرغ را با کمی زعفران هم زده بعد با یک برس روی کلوچه ها را پوشش دهید.سپس در فر قرار داده ته پخته وروی آن طلایی شود.
Amin Smf منبع آشپز باشی