آشپزی مدرن

آشپزی

سوفله شکلاتی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ٢:۱۸ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٠ امرداد ۱۳٩٢
 


مواد لازم:

140 گرم شکلات تلخ
١۵٠ میلیلیترشیر
 ۴٠ گرم شکر
   ٢ عدد تخم مرغ بزرگ
     شکربه مقدار لازم
فر را با حرارت ٢٠٠ درجه سانتیگرادویا ۴٠٠ درجه فارنهایت را روشن کنید.
طرز تهیه:
در یک قابلمه، شیر را گرم کنید تا تقریباً به نقطه جوش برسد و بعد از روی حرارت بردارید. شکلات تلخ را از قبل خرد کنید و داخل آن بریزید. به خوبی مخلوط کنید. زرده ها و سفیده ها را از هم جدا کنید. 2 زرده تخم مرغ را به مخلوط بالا اضافه کنید. با تمام سرعت هم بزنید به طوری که یک دست شده باشد. بگذارید تا کاملا سرد شود و به دمای محیط برسد.سفیده های تخم مرغ را به کمک همزن برقی به همراه پودر قند آنقدر هم بزنید تا پف کند و مانند ابر شود. سفیده تخم مرغ را با مواد شکلاتی مخلوط کنید، به طوری که سفیده های پف کرده باز نشوند. قالب  لیوانی شکل به عرض 4-5 و طول 8-7 سانتیمتر را کاغذ روغنی درون آنها قراردهید. تا سوفله به دیواره ها نچسبد. مواد را داخل قالبهایتان بریزید. به مدت 12 دقیقه قالب هارا داخل فر قرار دهید .

سوفله دسری فرانسوی بر پایه خامه و سفیده تخم مرغ زده شده است که امروزه آن را به صورتهای دیگری هم آماده میکنند.
سوفله شکلاتی،سوفله های بسیار ساده از شیر و شکلات تلخ است که حداکثر در 30 دقیقه آماده میشود. البته به جای شکلات تلخ از شکلات های دیگری که دوست دارید نیز میتوانید استفاده کنید.
نکته های که باید در پخت این سوفله رعایت کنید این است که هنگام پخت در فر، درِ فر را باز نکنید؛ این کار باعث تغییر دمای سوفله شده و پف آن میخوابد.
در صورت نداشتن کاغذ روغنی، میتوانید قالب را چرب، سپس کمی شکر در قالب بریزید و بدون دخالت دست، قالب را بچرخانید تا تمام اطراف قالب شکری شود. این کار وظیفه کاغذ روغنی را برای قالبها انجام میدهد.
حتما بعد از پخت تا به طور کامل سرد نشده است، میل کنید.