COOKING

آشپزی

پیتزا مخلوط
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱:٥٧ ‎ب.ظ روز یکشنبه ٢٧ امرداد ۱۳٩٢
 


 

مواد لازم :برای خمیر دو پخت
۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم آرد سفید
١/٢-١ قاشق چایخوری شکر
1/4 قاشق چایخوری پودر سیر
1/4  پیمانه ماست
3/4  قاشق چایخوری نمک
١/٢  پیمانه، +١ قاشق سوپخوری آب ولرم
۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
١ قاشق سوپخوری پودر خمیر ترش فوری
۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون
طرز تهیه:
در یک کاسه مایه خمیر ترش رو بریزید و به اون آب ولرم و شکر رو اضافه وحدود ۲۰ دقیقه بمونه تا مایه خمیرعمل بیاد.
آرد و بکینگ پودر و پودر سیر و نمک رو با هم ۳ تا ۴ بار الک کنید تا آرد سبک بشه. بعد مخلوط مایه خمیر رو اضافه کنید و هم بزنید. حالا وسط مواد رو گود کنید و ماست و روغن زیتون رو اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یک دستی به وجود بیاد. اگر احساس کردید آرد کمه، کم کم آرد رو اضافه کنید. خمیر باید به حدی بشه که به دست نچسبه!
یک کاسه رو چرب کنید و خمیر رو توی اون بذارید و روی اونو با یک کیسه بپوشونید و درجای گرم گذاشته تا حجم خمبردو برابر شود. بعد از این مدت مشتتون رو وسط خمیر کنید تا هوای اون خارج بشه . خمیر رو از کاسه در بیارید و برای چند دقیقه ورز بدید. اگر حوصله داشته باشید و خمیر رو ۸۰ تا ۱۰۰ بار روی میز کارتون بکوبید، کیفیتش بهتر میشه!
حالا روی سطح کار آرد بپاشید و وردنه رو هم آردی کنید و خمیر رو باز کنید. کف قالب پیتزا رو چرب کنید و خمیر رو توی اون پهن کنید و با چنگال چند سوراخ توی اون ایجاد کنید. ظرف رو برای ۶ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ سانتی گراد بذارید تا نیمه پز بشه.

نکات
این مقدار خمیر تقریبا برای ۱ عدد پیتزا کافیه، پس بنا به تعداد لازم دستور رو چند برابر کنید.
این ۱ عدد خمیر تقریبا کلفته، اگر خیلی نازک میخواهید یا قالب شما کوچکه، به اون موارد هم دقت کنید.
قالب توی تصویر قالب گرد ۲۳ سانتی متری است.
نازکی و کلفتی خمیر بسته به ذائقه شماست.
میزان آرد همیشه تقریبیه، چون کیفیت آردها و سبک و سنگینی اونا همیشه متفاوته.
مایه خمیر وقتی به اصطلاح عمل میاد که روی اون حباب های ریزی ایجاد بشه و در واقع قل بزنه!

مواد لازم برای سس قرمز پیتزا
۲۵۰ گرم گوجه فرنگی
١/٢ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
1/4 پیمانه ریحان خرد شده
۱ عدد نگینی شده پیاز
۱ حبه پوره شده سیر
۱ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق سوپخوری شکر
۱ قاشق سوپخوری سرکه
۲ قاشق سوپخوری سس کچاپ
نمک و فلفل و سبزی معطر خشک و آویشن و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز و سیر رو با روغن زیتون تفت بدید، نرم که شد، گوجه رنده شده رو اضافه کنید. حالا رب گوجه و سس کچاپ رو اضافه کنید. بقیه مواد رو هم اضافه کنید و بذارید تا سس غلیظ بشه.
نکات
میتوانید سس رو در مخلوط کن، پوره کنید.
میتوانید یک دوم پیمانه سس قرمز رو با یک دوم پیمانه سس مایونز مخلوط کنید و برای پیتزا استفاده کنید.

مواد لازم برای روی پیتزا
۱۰۰ گرم قارچ
۱۵۰ گرم سوسیس
۱۵۰ گرم کالباس
۱عدد کوچک فلفل دلمه
زیتون حلقه شده و نمک وپنیر پیتزا به میزان لازم
طرز تهیه
اول روی خمیر از سس بمالید، کمی پنیر پیتزا بریزید و موادتون رو به اندازه و شکل دلخواه روی خمیر بذارید. روی خمیر رو با پنیر پیتزا بپوشونید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید.
نکات
مواد روی پیتزا کاملا سلیقه ایه.
مقدار مواد هم بسته به سلیقه شماست.
میتونید از پنیرهای طعم هم در کنار پنیر پیتزا استفاده کنید. تا پیتزای شما طعم بهتری بگیره!
روی خمیر پیتزا رو با برس چرب کنید تا نسوزه.
منبع : سرآشپز