آشپزی مدرن

آشپزی

آش ترخینه دوغ اراک
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱۱:٢٧ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱٤ مهر ۱۳٩٢
 



مقدار: 1 مناسب برای: 4 زمان آماده سازی: 3:0 ساعت زمان پخت : 2:0 ساعت مدت زمان آمادگی : 20 دقیقه
مواد لازم:
200 گرم لوبیا چیتی، نخود، عدس
500 گرم سبزی آش
     ١ پیمانه کشک
     ٣ قرص ترخینه
     ١ قاشق‏ غذاخوری نمک، زردچوبه، فلفل ‏سیاه
     3 قاشق غذاخوری نعنا داغ، سیرداغ، پیازداغ
طرز تهیه:
قرص ترخینه را حدود 2 ساعت در آب خیس کنید. سپس با حبوبات که از قبل خیس کرده‌اید به همراه یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا حبوبات پخته شود.
بعد سبزی را اضافه کرده و پس از چند جوش، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کرده و نمک آش را اندازه کنید.
بعد از آن که آش جا افتاده شد آن در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ، تزیین کنید.




 ترخینه دوغ
مقدار: 1 مناسب برای: 1 زمان آماده سازی: 6:0 ساعت زمان پخت : 60 دقیقه مدت زمان آمادگی : 0 دقیقه

مواد لازم:

١ کیلوبلغور گندم (حلیمی)
3 کیلوماست (دوغ) ترش پُرچرب
2 قاشق‏ غذاخوری نمک
١ قاشق غذاخوری زردچوبه، فلفل سیاه
٠/۵ مثقال کلاله زعفران خشک
50 گرم پونه خشک

طرز تهیه:

بلغور گندم را شسته و با مقداری آب حدود 6 ساعت خیس کنید.سپس آب آن را خالی کرده و ماست را که هم زده و یک دست شده است به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شود.
در پایان ساعت اول زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران را اضافه کرده و بعد از آن که مواد به حالت خمیر کته مانندی در آمد شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
سپس به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و فرم دهید. بعد آن را فشار داده تا صاف شود و در سینی بچینید و در جای خشک قرار دهید تا آب آن گرفته و خشک شود.
نکته :
می‏ توان ترخینه‌‏ها را در فریزر نگه داشت و نیازی به خشک کردن ندارد.
این قرص‏‌ها نباید بیشتر از یک سال بماند چون طعم و بوی آن تغییر می‌‏کند.ترخینه به گونه‏‌های مختلفی درست می‏‌شود، می‌توان به جای ماست از آب انار استفاده کرد و به همان صورت خشک کرد.
گاهی حبوبات را نیز جداگانه می‌پزند و به ترخینه اضافه کرده و خشک می‏‌کنند.
ترخینه‏‌های خشک را بهتر است در یک کیسه پارچه‏‌ای و در جای خشک و خنک نگه‏‌داری کنید تا کپک نزند.
می‌توان به ترخینه‌ی گندم مقداری گوجه اضافه نمود تا با آن خشک شود.

سایت آموزش آشپزی