آشپزی مدرن

آشپزی

شیرعسل
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱۱:٠۸ ‎ق.ظ روز جمعه ٢٠ دی ۱۳٩٢
 



شیر عسلی در دنیا با دو نام condensed milk و sweetened condensed milk شناخته میشه. شیر عسلی همون شیر معمولیه که مقدار زیادی از آبش تبخیر شده و به دلیل وجود شکر بسیار غلیظ هستش و معمولا یک قوطی شیر عسلی تا چند سال بدون نیاز بهیخچال (در صورت باز نشدن) عمر میکنه. این محصول خوشمزه مصرف بسیار زیادی در شیرینی پزی داره.
شیر 2 لیوان
شکر نصف لیوان
کره 25 گرم
از بزرگ ترین تابه یا قابلمه ای که توی خونه دارید استفاده کنید. کار رو به مراتب ساده تر میکنه و همچنین زمان پخت رو بسیار کم میکنه
شکر و شیر رو توی تابه بریزید
هر شیری میتونه باشه, میزان چربیش اصلا مهم نیست
روی حرارت بذارید و هم بزنید تا شکرش حل شه
همین که دیدید تصمیم گرفته قل بزنه زیرش رو کم کنید
حرارت باید اینقدر ملایم باشه که شما قل زدن رو توی شیر ملاحظه نکنید. در غیر اینصورت مطمئن باشید ته میگیره.
و اگر ته بگیره هنگام هم زدن ته دیگش وارد خود شیر عسلی میشه و هم رنگش رو تیره میکنه هم بافتش دون دون میشه هم اینکه طعمش دودی میشه!
هر 5 دقیقه یا ده دقیقه یا اصلا مرتب (بسته به جنس تابه) همش بزنید که خیالتون راحت باشه ته نگرفته
اگر سطح تابه خیلی بزرگ باشه و با همین دو لیوان شیر دارید کار میکنید بعد از نیم ساعت شیر عسلی آماده است
ولی اگر تابه یا دیگ شما کوچیکه و یا رسپی رو دو برابر کردید زمان هم ممکنه دو برابر یا چهار برابر شه. پس نتیجه میگیریم که اندازه شیر و تابه تاثیر مستقیم روی زمان پخت داره
وقتی آماده است که حجم شیر نصف شه و به غلظت قابل ملاحظه ای برسه
با این رسپی یک لیوان شیر عسلی خواهید داشت
حالا کره رو اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا کره ذوب شه
زیرش رو خاموش میکنیم و باز هم میزنیم تا یکدست شه
https://www.facebook.com/pages/Kouroshe-sar-ashpaz   منبع   /362154443815652?ref=stream