آشپزی مدرن

آشپزی

ماهی و سیب زمینی سرخ شده
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۸:٥۸ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٥ آبان ۱۳٩٤
 


فیش اند چیپس fish and chips یا ماهی و سیب زمینی سرخ شده یک غذای محبوب در کشورهای بریتانیایی است.

مواد لازم:آرد گندم: 2 پیمانه
شیر: 2 پیمانه
مایه خمیر: یک چانه
نمک: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
سیب زمینی: به مقدار لازم
روغن مخصوص سرخ کردن: به مقدار لازم
طرز تهیه:آرد را در یک غذا ساز نسبتا بزرگ ریخته و شیر را به آن اضافه میکنیم.در ابتدا آرد و شیر را خوب با یکدیگر مخلوط کرده و در همان حال آب را کم کم به آن اضافه می کنیم.نباید آب را یکجا به آن اضافه کرد.حالت هم زدن را تا زمانیکه تمام آرد و مواد اضافه شده کاملا با هم ترکیب شده و غلظت و قوام یکنواخت پیدا کند ادامه می‌دهیم.سپس نمک و مایه خمیر را اضافه کرده و دوباره هم می‌زنیم.
دستگاه را خاموش کرده و یک تا یک ساعت و نیم مواد بدست آمده را در حالت استراحت در یک مکان گرم قرار می‌دهیم.
برای درست کردن چیبس، سیب زمینی‌ها را پوست کنده و به اندازه‌های مساوی تکه تکه کرده و آنهارا شسته و می‌گذاریم تا کاملا خشک شوند.سپس آنها را در یک ظرف دسته‌دار عمیق که حاوی روغن داغ می‌باشد یه مدت 5 دقیقه قرار می‌دهیم.سپس آنها را از روغن خارج کرده و با یک قاشق شیارهایی روی آنها ایجاد کرده و به مدت 10 دقیقه در یک ظرف فلزی قرار داده تا خنک شوند و این شیارها را به خود بگیرند.
 
دوباره آنها را به مدت 7 تا 10 دقیقه در روغن ریخته تا کاملا طلایی شوند و راحت قابل جویدن باشند.نمک را هم که چاشنی آن است روی آن می‌ریزیم.
 
ماهی را در داخل مایع آرد غلتانده و خوب با آن پوشش می‌دهیم بعد در روغن می‌گذاریم تا سرخ شود و به طور منظم آنها را برمی‌گردانیم تا هر دو طرف آنها کاملا سرخ شود.سپس آنها را از روغن خارج کرده و نمک روی آن میریزیم و با چیبسی که درست کرده‌ایم به همراه لیمو ترش سرو می‌نماییم.