آشپزی مدرن

آشپزی

کرپ آلبالو و بستنی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۸:۳٢ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢۱ آبان ۱۳٩٤
 




زمان آماده‌سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
زمان استراحت: 13 ساعت

«کرپ»، کلمه ای فرانسوی به معنای پارچه روشن از حریر یا پشم لطیف است و در اصطلاح آشپزی، نان نازکی را گویند که در تابه ای کوچک و روی حرارت ملایم پخته میشود.

مواد لازم
آلبالو (بدون دُم و هسته) - 250 گرم
شکر (نرم و دانه ریز) - 165 گرم
شیر - 310 میلیلیتر
کره (ذوب شده) - 75 گرم
تخممرغ - 3 عدد
وانیل شکری – 2/1 قاشق چایخوری
آرد نول (الک شده) - 90 گرم
نمک – 4/1 قاشق چایخوری
روغن مایع - مقداری برای چربکردن
بستنی وانیلی - به مقدار لازم
پودر شکر (الک شده) - به مقدار لازم

روش تهیه:
1. آلبالوها را در قابلمه ای لعابی ریخته، 150 گرم از شکر را لابه لای آنها بپاشید و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت، مخلوط آلبالو را روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید و به مدت 20 دقیقه بجوشد، سپس بگذارید در دمای محیط بماند تا کاملاً سرد شود؛
2. در این فاصله، شیر، کره، تخم مرغ و وانیل را به همراه بقیه شکر در ظرفی ریخته و با همزن دستی، هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند؛
3. در ظرفی دیگر، آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط و الک کنید، سپس مخلوط شیر را به آن افزوده و با هم زن دستی هم بزنید تا مایه یک دستی حاصل شود؛
4. کفِ تابه ای کوچک را با قلم موی مخصوص آشپزی به مقداری روغن مایع آغشته کرده و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. با ملاقه، مقداری از مایه کرپ را برداشته و در تابه بریزید؛
5. دسته تابه را بگیرید و آن را به صورت دَوَرانی بچرخانید تا مایه کرپ به طور یکنواخت، کفِ تابه را بپوشاند؛
6. زمانیکه یک طرف کرپ طلاییرنگ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز طلایی رنگ شود. این کار را ادامه دهید تا مایه کرپ تمام شود. کرپ ها را به مدت 30 دقیقه روی کاغذ روغنی قرار دهید تا کاملاً خنک شوند. پس از خنک شدن، کرپ ها را رول کرده و در ظرف موردنظر بچینید، سپس آنها را با مخلوط آلبالوی سردشده پر کنید. یک اسکوپ بستنی وانیلی روی کرپ ها قرار داده و روی آن را با پودر شکر و شربت آلبالوی سردشده تزیین و سرو کنید.
سایت ساناز وسانیا