آشپزی مدرن

کوشش انسانها برای دسترسی به یک تغذیه کافی و سالم است.

گراتن بادنجان
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۸:۳٩ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢۱ آبان ۱۳٩٤
 



نفرات سرو: 4 نفر
زمان آماده‌سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 25 دقیقه

مواد لازم
سیر (ریزخردشده) - 4 حبه
روغن زیتون - به مقدار لازم
گوجه فرنگی (خردشده) - 4 عدد
گوجه فرنگی (رنده شده) - 1 قاشق سوپخوری
اورگانو خشک (پودرشده) - 1 قاشق چایخوری
آویشن تازه (خردشده) - قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) - به مقدار لازم
بادنجان (بدون پوست، تلخی گرفته و حلقه ای خردشده) - 2 عدد
پنیر پارمزان (رنده شده) - 150 گرم
پنیر موتزارلا (خردشده) - 200 گرم

روش تهیه:
1. سیر را در تابه ای حاوی روغن زیتون، روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی رنگ شود؛
2. گوجه فرنگی خردشده، رنده گوجه فرنگی، اورگانو و آویشن را به تابه افزوده، حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانی که جوش آمد، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا سس یک دستی حاصل شود، سپس تابه را از روی حرارت بردارید؛
3. بادنجان را در ظرف مناسبی ریخته، آن را با قلم موی مخصوص آشپزی به کمی روغن زیتون آغشته کنید، سپس آنها را در تابه نچسبی روی حرارت متوسط رو به بالا تفت دهید تا هر دو طرف بادنجان ها، طلایی رنگ شود. پس از سرخ شدن، روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود؛
4. کفِ ظرف مخصوص فر را با لایه ای به ضخامت یک سانتیمتر از سس آماده شده بپوشانید، سپس لایه ای از بادنجان های سرخ شده را روی سس چیده و مقداری پنیر پارمزان، روی آن بریزید. این کار را تکرار کنید تا مواد کاملاً تمام شود. در آخر، بقیه سس را روی مواد ریخته و آن را با پنیر موتزارلا بپوشانید؛
5. گراتن را در دمای محیط قرار دهید تا کاملاً سرد شود. پس از سردشدن، ظرف گراتن را با دو لایه سلفون بپوشانید و در فریزر قرار دهید تا کاملاً منجمد شود. پیش از پخت، آن را بهمدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا یخ زدایی شود. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید. گراتن بادنجان را  25 دقیقه، در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا پنیر ذوب و طلایی رنگ شود. گراتن بادنجان آماده سرو است.

فکر بکر:
در صورت تمایل، می توانید پنیر موتزارلای خردشده را به دو قسمت، تقسیم کرده و لایه ای از آن را در قسمت وسط گراتن و بقیه آن را روی گراتن بریزید.
 منبع ساناز وسانیا