آشپزی مدرن

کوشش انسانها برای دسترسی به یک تغذیه کافی و سالم است.

شبت مسما (غذای سنتی گیلان)
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۸:٤٧ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢۱ آبان ۱۳٩٤
 



مسما به معنای غذای چرب یا پرروغن است. شبت مسما نیز یک نوع خورش محلی و مخصوص غرب گیلان است که به نام های شبت مسما، شبت آلو یا شبت خالو معروف است. برخی از مردمان گیلان این خورش را با مرغابی می پزند که در این صورت زمان پخت برای مرغابی آن سه ساعت است و پس از گذشت دو ساعت و نیم از پخت، آلوچه و سایر مواد را به آن اضافه می کنند.

مواد لازم (برای 4 نفر):
آلوچه خشک ترش / 300 گرم
آلو خورشتی / 250 گرم
مرغ (خردشده) / 4 تکه (1200گرم)
فلفل سیاه (پودر شده) و نمک / به مقدار لازم
روغن (مخصوص سرخ¬کردن) / به مقدار لازم
آب غوره / 1 پیمانه ( 160میلی لیتر)
شبت خشک / 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
شکر / 2 قاشق سوپ خوری
تخم¬مرغ / 2 عدد (110 تا 120 گرم)
روش تهیه:
1. آلوچه و آلو را در ظروفی جداگانه با دو پیمانه آب به مدت دو ساعت خیس کنید؛
2. مرغ را با نمک و فلفل مزه¬دار کرده، سپس در تابه ای حاوی روغن سرخ کنید تا روی آن کاملاً طلایی رنگ شود؛
3. آلوچه را در آبکش ریخته، سپس به همراه آب غوره، مرغ، سه پیمانه آب و نمک در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید، زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید درِ ظرف را بگذارید تا مرغ نیم¬پز شود.
4. زمانی که مرغ نیم‌پز شد، آلو خورشی (به همراه آبی که در آن خیس خورده)، شبت خشک، شکر و فلفل را به مرغ اضافه کنید و بگذارید به مدت 25 دقیقه بپزد؛
5. در اواخر پخت، تخم¬مرغ¬ها را در ظرفی جداگانه ریخته، هم -بزنید و به خورش اضافه کنید، پس از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید، سپس خورش را در ظرف مورد نظر ریخته و با چلو سرو کنید.
زمان پخت 1 ساعت

پیشنهاد
 این خورش را می توان با طعم ملس هم تهیه کرد؛ البته در این صورت باید مقداری شکر در مرحله چهار به آن اضافه کرد
o چنانچه از شبت تازه استفاده می کنید، قبل از افزودن آن به خورش، دو تا سه دقیقه در تابه ای حاوی روغن داغ آن را تفت دهید
چنانچه به جای آلوچه خشک از آلوچه ترش استفاده می کنید، می بایست در مرحله سه ابتدا آبکش را روی ظرفی گود قرار دهید و با فشار دست آلوچه را از صافی رد کرده تا فقط هسته های آن باقی بماند. هسته را دور ریخته و مواد را از صافی رد کرده و به مرغ اضافه کنید

انتخاب و نگه داری
انتخاب: شبت هایی را انتخاب کنید که تازه و به رنگ سبز روشن باشند.شبت تازه در تمام فصول موجود است. از خرید شبت هایی که برگ های زرد دارند، بپرهیزید.
نگه داری: شبت تازه را با ساقه های آن در یک لیوان آب قرار دهید و دور آن را با دستمال حوله ای بپیچانید و داخل کیسه فریزر قرار داده و در یخچال نگه داری کنید. شبت خشک را نیز می توانید در یک ظرف پلاستیکی دردار ریخته و تا مدت ها در جای خشک و خنک نگه داری کنید.
 منبع ساناز وسانیا