آشپزی مدرن

آشپزی

شامی کباب پاکستانی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۸:٥٧ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ٢۱ آبان ۱۳٩٤
 



آماده سازی: 15 دقیقه | زمان پخت: 15 دقیقه

پاکستانی ها بسیاری از آداب و سنن آشپزی هندی را به ارث برده اند و به دلیل مصرف گوشت قرمز، تنوع غذایی آنان بسیار بیشتر شده است. در پاکستان، به واسطه استفاده زیاد از انبه، این میوه در حالت های گوناگون با آشپزی این ناحیه عجین شده است و از پودر و عصاره انبه در ترکیبات مختلف استفاده میکنند. ادویه چاتماسال مشهورترین ادویه پاکستانی است که با انبه تهیه میشود. این شما و این ترکیب حیرت انگیز این ادویه با گوشت قرمز در شامی کباب پاکستانی.

مواد لازم (برای 5 نفر):
پیاز (رنده شده) / 3 عدد
گوشتِ چرخ کرده (قلوه گاه و سردست گوسفند) / 1200 گرم
سیر (کوبیده شده) / 6 حبه
ادویه کاری / 2/1 1 قاشق چایخوری
عصاره انبه / 1 قاشق سوپخوری
دانه کاج / 3 قاشق سوپخوری
زنجبیل (پودرشده) / 2/1 1 قاشق چایخوری
آویشن (پودرشده) / 2/1 1 قاشق چایخوری
نعناع خشک / 1 قاشق سوپخوری
جعفری (پاک و خردشده) / 1 قاشق سوپخوری
فلفل سیاه (پودرشده) و نمک / به مقدار لازم
ادویه چاتماسال (طبق دستور داده شده) / به مقدار لازم
آب لیموترش / به مقدار لازم

روش تهیه:
1.پیاز را در تنظیف ریخته و با پشتِ قاشق فشار دهید تا آبِ اضافی آن گرفته شود؛
2.پیاز را به همراه گوشتِ چرخ کرده و بقیه مواد در ظرفی مناسب ریخته و ورز دهید تا مواد کاملاً یک دست شده و حالت چسبندگی پیدا کند؛
3.از مواد به اندازه تخم مرغ بردارید و به سیخ کشیده و روی کباب پز، کباب کنید؛
4.پس از پخت، کبابها را از سیخ خارج کرده، در ظرف مورد نظر قرار دهید؛
5.هنگام سرو، مقداری ادویه چاتماسال و آب لیموترش روی کبابها پاشیده و سرو کنید.

فکربکر:
در صورت تمایل، می توانید 2/1 قاشق چایخوری پودر رازیانه و جوزهندی به مواد شامی بیفزایید.

جایگزین:
در صورت عدم دسترسی به دانه کاج می توانبد از مغز دانه آفتاب گردان استفاده کنید.
نکته:
برای جلوگیری از ریزش اشک در هنگام خرد کردن پیاز، پیاز را به مدت پنج دقیقه در فریزر قرار دهید، سپس آن را به سرعت خرد کنید؛ زیرا با گرم شدن مجدد پیاز، مواد اشک آور آن دوباره فعال می شوند. راه دیگر این است که هنگام خرد کردن پیاز، آدامس بجوید یا از دهان تنفس کنید. مواد اشک آور بیشتر در تماس با مخاط بینی ایجاد اشک میکنند و تنفس از راه دهان تا حد زیادی این امر را کاهش میدهد.

ادویه چاتماسال:
چاتماسال یا چاتماسالا یک ادویه پاکستانی است. این ادویه به صورت بسته بندی در فروشگاه های خطه جنوب کشور به همین نام به فروش میرسد. ادویه چاتماسال شامل پودر انبه خشک شده ( 4 قاشق چایخوری)، زیره سبز تفت دادهشده (3 قاشق چایخوری)، نمک (5 قاشق چایخوری)، تخم گشنیز تفت داده و پودرشده (1 قاشق چایخوری)، فلفل سیاه، فلفل سفید، پودر زنجبیل و فلفل قرمز (از هرکدام 2/1 قاشق چایخوری) است که می توانید این مواد را با هم مخلوط کرده و استفاده کنید.