آشپزی مدرن

آشپزی

دیزی آبگوشت سنتی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱:٢٢ ‎ق.ظ روز دوشنبه ٢۸ دی ۱۳٩٤
 



آماده سازی: 5 دقیقه
مدت انتظار: 8 ساعت
مجموعاً: 8 ساعت و 5 دقیقه
مواد اولیه :
۲۰۰ گرم نخود و لوبیا سفید
۵۰۰ گرم گوشت گوسفند با استخوان و چربی
۱ حبه سیر بدلخواه
۱ قاشق  غذاخوری رب گوجه فرنگی
۲ عدد سیب زمینی پوست گرفته
۲ عدد گوجه فرنگی گوجه فرنگی بزرگ
۲ عدد پیاز پوست گرفته متوسط
۲ عدد فلفل سبز تازه
   نمک و فلفل  بمقدار لازم

نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب ( سه برابر حجم خیس نخورده نخود و لوبیا ) خیس کنید .
گوشت را همراه چربی و استخوان به همراه نخود و لوبیا، یک عدد از پیازها، یک حبه سیر و گوجه فرنگی ها که هرکدام را پوست گرفته و به دو نیم کرده اید در ظرف مناسبی بریزید آب سرد اضافه کرده و روی حرارت بگذارید.
دقت کنید هنگامی که گوشت را میپزید از ابتدا به آن نمک و ادویه نزنید چون باعث دیرپز شدن گوشت می شود.

اگر از دیزی گلی استفاده میکنید ، توجه داشته باشید که حتما از شعله پخش کن بین شعله مستقیم و ظرف دیزی استفاده کنید . این ظرف زمان پخت را طولانی تر و درعوض طعم غذا را خیلی بهتر و غذا را جا افتاده تر میکند .
بعد از حدود یک ساعت و نیم فلفل سبز ها را به دیزی بیفزائید .
در تمام مراحل پخت دقت کنید که شعله زیر ظرف ملایم باشد تا غذا جابیفتد . یک ساعت بعد از اضافه کردن فلفل ، سیب زمینی ها را داخل غذا بریزید. چربی گوشت را نیز از ظرف خارج کنید .
 به همراه یک عدد پیاز باقیمانده خوب بکوبید و داخل غذا بریزید . در این مرحله که گوشت ولوبیا نرم و پخته شده اند، نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه به غذا اضافه کنید
در صورتی که غذای شما رنگ دلخواهتان را نداشت میتوانید از یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی سرخ شده در کمی روغن ، داخل غذا استفاده کنید .

 ( سرخ کردن رب قبل از مصرف داخل غذا به جهت از بین بردن بوی خامی رب و همچنین بهتر کردن رنگ رب است اگر هنگام سرخ کردن رب یک قاشق چایخوری زعفران دم کرده هم به آنبیفزایئد نتیجه بهتری میگیرید )
این غذا هر چه زمان پختش طولانی تر باشد جا افتاده تر و خوش مزه و خوش رنگ تر میشود .

معمولا این غذا را با آب زیاد درست میکنند . و بهتر است اول کار به اندازه کافی در ظرف آب بریزید که مزه غذا در اثر اضافه کردن چند مرحله آب در طول پخت، تحت تاثیر قرار نگیرد .