آشپزی مدرن

آشپزی

آش قُلقُل از سوپ های محلی شوشتر
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ٩:٤٥ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٤ اسفند ۱۳٩٤
 



مواد لازم:

۵۰۰  گرم سر دست گوساله
۱۰۰ گرم لپه باقالی
۱۵۰ گرم گندم پوست کنده  
۵۰ گرم برنج
۱۰۰ گرم لوبیا قرمز(12 ساعت در آب بخوابانید)
۱۰۰ گرم نخود (12 ساعت در آب بخوابانید)
۱۰۰ گرم لوبیا چشم بلبلی  (12 ساعت در آب بخوابانید)
۱۰۰ گرم عدس  (24 ساعت در آب بخوابانید)
    ۱ قاشق سوپخوری زردچوبه، پودر لیموعمانی
    ۱ عدد پیاز متوسط
        نعنا و سیر و پیازداغ
        نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز

 طرز تهیه:
برنج و گندم را با مقداری آب روی حرارت قرار می ‏‏‌دهیم تا کاملا پخته و نرم شود.سپس گوشت را با 1 عدد پیاز خام و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.حبوبات را که از شب قبل خیس کرده‌‏اید به ترتیب پخت، اول نخود را بپزید کمی که نیم ‏پز شد لوبیا قرمز و لوبیا چشم ‏بلبلی را اضافه کنید و بعد از آن که نیم ‏پز شدند لپه باقالی را به همراه عدس اضافه کنید تا زمانی که کاملا پخته شوند.

گندم و برنج پخته شده را به حبوبات اضافه نموده و با گوشت کوب‌ یا هر وسیله‌ی دیگری که می‌توانید، کمی حبوبات را نرم کنید.در این زمان روغن را داغ کنید و زردچوبه و فلفل را تفت داده به آش اضافه کنید.

گوشت را از ظرف خارج کنید و آن را بکوبید یا ریش ریش کنید و داخل آش بریزید. آب گوشت را نیز به همراه پودر لیمو عمانی در آش ریخته و اجازه دهید تا آش شما کاملا جا افتاده و لعاب‌دار شود. روی آش را با فلفل و پودر لیمو عمانی و کمی نعنا داغ و پیاز داغ تزیین نمایید.

منبع : مجله سایسون