آشپزی مدرن

آشپزی

گراتینه سیب زمینی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱٠:٢۱ ‎ب.ظ روز سه‌شنبه ٤ اسفند ۱۳٩٤
 




موادلازم
۱-۱/۲ فنجان شیر
  ۱/۵ کیلو گرم سیب زمینی
 2-3  پرسیر (له شده یا 1/2تا 1 ق چ پودر سیر)
۱/۲ قاشق غذاخوری نمک
۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۳/۴ فنجان پنیر پارمسان (یا پنیر پیتزا)
   1 فنجان آب مرغ
   ۴ قاشق غذاخوری کره
   ۲ قاشق غذاخوری آرد
      پیازچه (اختیاری) برای تزیین روی خوراک
      پیاز (متوسط نگینی ریز خوردشده) 1عدد
   
طرز تهیه
فر رو با دمای 400 فارنهایت یا 200 سلسیوس روشن می کنیم .
یک ظرف مستطیل مناسب فر حدود 22 در 30 سانت رو با کمی کره چرب می کنیم.

سیب زمینی ها رو به ضخامت 3 میلیمتر ورقه ورقه می کنیم.( میتونیم برای اینکار از پوست گیر استفاده کنیم)
سیب زمینی ها رو در یک کاسه پر از آب میریزیم .




4 فاشق کره رو در یک شیرجوش یا قابلمه کوچیک روی حرارت متوسط میذاریم و پیاز ریز خوردشده رو اضافه می کنیم.5 دقیقه تفت میدیم تا پیاز نرم و طلایی بشه.



سیر له شده رو اضافه می کنیم 1تا 2 دقیقه مرتب هم می زنیم تا عطر سیر بلند شه ولی زیادی خشک نشه.

2 ق غ آرد رو اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم 1-2 دقیقه تا آرد کمی طلایی بشه و بوی خامیش از بین بره.

از روی حرارت برمیداریم و 1 و نیم فنجان شیر و 1 فنجان آب مرغ روکم کم درحالی که مرتب هم می زنیم اضافه می کنیم. برای اینکار بهتره از همزن دستی استفاده کنیم تا آرد گلوله شود.

روی حرارت میگذاریم و مرتب هم میزنیم تا یکنواخت شود.نمک و فلفل رو اضافه می کنیم تا مزه ش تنظیم شود.

سیب زمینی هارو با کمی آب میشوریم تا نشاسته اضافه ش بره و آبکش می کنیم.


نصف سیب زمینی ها رو دانه دانه کف ظرف چرب شده می چینیم.

نصف سس رو روی سیب زمینی ها میریزیم و 1/4 فنجان از پنیر پارمسان رو روی سس می ریزیم.

بقیه سیب زمینی هارو می چینیم و بقیه سس و پنیر رو روش میدیم.

روی ظرف رو با فویل آلومینیومی می پوشونیم و 55 دقیقه در طبقه وسط فر میپزیم.




بعد فویل رو برمیدایم و 3-5 دقیقه با حرارت بالای فر میگذاریم روی خوراک برشته بشه.




درصورت تمایل روی گراتینه رو با پیازچه خوردشده یا کمی پاپریکا و آویشن یا سس گوجه فرنگی تزیین می کنیم.