آشپزی مدرن

آشپزی

کرم کارامل ترکیه‌ ای
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ۱٠:٠۳ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳٩٤
 


یکی دیگر از بهترین و محبوب‌ترین دسرهای تهیه شده در کشور ترکیه، کرم‌کارامل مشهور این کشور است که علاقه‌مندان بسیاری را مجذوب خود ساخته است. به نظر می‌رسد که این خوراکی لذیذ از فرانسه وارد رژیم غذایی مردم ترکیه شده و به دلیل استقبال آن‌ها از این دسر فوق‌العاده، در تمامی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌های این کشور، به مردم عرضه می‌شود. در ادامه به طرز تهیه‌ی کرم‌کارامل ترکیه‌ای خواهیم پرداخت

روش تهیه

مواد لازم

۱ لیتر شیر، ۱ فنجان شکر، ۸ عدد تخم‌مرغ، ۲ قاشق چایخوری عصاره‌ی وانیل، ۳/۲ پیمانه شکر برای تهیه‌ی کارامل

مرحله ی اول

ابتدا شکر، شیر، عصاره‌ی وانیل و تخم‌مرغ‌ها درون ظرفی مناسب، با یکدیگر مخلوط کرده و تا زمانیکه حباب‌های کوچکی درون مواد ایجاد شود، بوسیله‌ی هم‌زن دستی، آن‌ها را به خوبی هم بزنید.

مرحله ی دوم

در یک ماهیتابه‌ی کوچک (بهتر است از شیرداغ کن استفاده کنید)، ۱ فنجان آب و ۳/۲  پیمانه شکر را مخلوط و روی حرارت کم قرار دهید تا به آرامی بجوشد. زمانیکه مواد قوام آمده و به رنگ طلایی تیره تبدیل شد (به صورت شکر کارامل شده)، در صورت تمایل می‌توانید مقداری جوهر لیمو به آن اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید.

مرحله ی سوم

در این مرحله، به میزان مساوی از شکر کارامل شده را درون قالب‌های مخصوص کرم‌کارامل (ظروفی که برای تهیه‌ی کرم کارامل مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند برخی از فنجان‌ها یا ظروف لعاب‌دار یا سرامیکی که می‌توانند حرارت درون فر را تحمل کنند) بریزید.

مرحله ی چهارم

اکنون مخلوط شیر و تخم‌مرغ را نیز تا لب به لب تمامی قالب‌ها بریزید و آن‌ها را درون سینی مخصوص فر که کف آن حاوی مقداری آب جوش است، قرار دهید. فر را در درجه‌ی حرارت بین ۱۷۰ تا ۳۴۰ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم کرده و اجازه دهید طبخ شود.

مرحله ی پنجم

سینی حاوی فنجان‌های کرم‌کارامل را از فر خارج کرده و اجازه دهید کمی از حرارت آن‌ها کاسته شود. سپس فنجان‌ها را از درون سینی برداشته و به مدت چندین ساعت در محلی خنک قرار داده تا سرد شوند.

مرحله ی ششم

پس از طی مراحل فوق، اکنون هنگام بیرون آوردن کرم‌کارامل‌ها از درون قالب‌های مخصوص است. ظرفی را انتخاب کرده و روی قالب حاوی کارامل قرار دهید. سپس قالب را برگردانده و به آهستگی ضربه‌ی کوتاهی به قسمت بالایی آن وارد کنید. اگر دسرها به راحتی و با این روش از قالب خود جدا نشدند، سعی کنید به آهستگی و با دقت چاقوی نوک تیز و نازکی را درون قالب کرده و دور تا دور آن، بچرخانید. این کار نیاز به حوصله و تمرکز زیاد دارد. البته نباید فراموش شود که از قبل چاقو را به کمی چربی، آغشته کنید. با این روش، کارامل‌ها شل شده و وارد ظرف می‌شوند.

مرحله ی هفتم

آخرین مرحله، تزئین کردن دسر کاراملی خواهد بود. می‌توان با توجه به ذائقه و سلیقه‌ی افراد خانواده روی تمامی کارامل‌ها را با هر نوع میوه، شکلات و آجیل (مغز پسته، مغز بادام، مغز فندق، مغز گردو و ...)، تزئین و میل کرد.