آشپزی مدرن

کوشش انسانها برای دسترسی به یک تغذیه کافی و سالم است.

خیارشور خانگی
نویسنده : شیرین میرکرمی - ساعت ٩:٤۳ ‎ب.ظ روز چهارشنبه ٢٦ اسفند ۱۳٩٤
 


موادلازم:

خیار ریز و تازه

2 کیلو، سبزی، شامل ترخون، شوید، مرزه و جعفری

250 گرم سیر

فلفل تند 5 یا 6 عدد،

تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری

نخود خام ( چند عدد برای ترد شدن خیارها)

نمک یک پیمانه

آب: 14 پیمانه

سرکه یک پیمانه

طرز تهیه:

ابتدا خیار و سبزی‌ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود. دقت کنید میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید. آب را در قابلمه بریزید و نمک و سرکه را هم افزوده و بگذارید جوش بیاید.

با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید. خیار‌ها را به ترتیب در یک شیشه تمیز بریزید و لابه‌لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید.

نخود و تخم گشنیز را هم بین خیارها بپاشید. وقتی آب جوش آمد، آن را روی خیارها بریزید و در شیشه را محکم ببندید و بعد از خنک شدن، حتما در جای خیلی خنک نگهداری کنید تا خیار شور شما سبز و ترد بماند و تغییر رنگ ندهد.

در این روش، خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می‌شود.

منبع: چاردیواری، جام جم