آشپزی مدرن

کوشش انسانها برای دسترسی به یک تغذیه کافی و سالم است.

آشپزی مدرن کوشش انسانها برای دسترسی به یک تغذیه کافی و سالم است.


موادلازم :

300 گرم خرمالو
300 گرم خامه قنادی
1/4 پیمانه شکر
1/4 پیمانه شیر
   3 قاشق چایخوری پودر ژلاتین
  

طرز تهیه

پودر ژلاتین را با 6 قاشق غذاخوری آب سرد روی بخار کتری حل کنید.
شیر و شکر را روی حرارت ملایم به جوش آورید و کنار بگذارید.
خرمالو رو پوست کنده و به کمک مخلوط‌کن پوره کنید.

خامه قنادی را به خرمالوی پوره شده اضافه کنید.
زمانی که شیر کمی خنک شد، ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید.
در نهایت پوره خرمالو و خامه را با مواد ترکیب کنید تا مایه صاف و یکدستی حاصل گردد.
مواد را درون قالب ریخته و به مدت 5 تا 8 ساعت در یخچال استراحت دهید تا کرم خرمالو کاملا سفت شود.

جهت آشنایی با طرز تهیه پودینگ تخم شربتی به بخش دسر‌ها در آشپزی ستاره مراجعه فرمایید.

از خواص خرمالو چه می‌دانید؟


طبع خرمالو گرم و تر است.


خرمالو سرشار از ویتامین‌های A ، B و C می‌باشد. همچنین شامل مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است.


خرمالو میوه ای با کالری بالا است (۱۰۰ گرم خرمالو ۷۰ کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
اگر در فصل سرما لثه‌هایتان خونریزی می‌کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد.
باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه‌ها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیده‌تر و شیرین‌تر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر می‌شود.


مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند.


خرمالو مانند همه‌ میوه‌ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم‌ها و محافظت از شبکیه چشم مفید است.
خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب می‌شود و حاوی میزان قابل‌توجهی فیبر پکتین می‌باشد. ۱۰۰ گرم از میوه تازه دارای ۳.۶ گرم یا ۹.۵٪ از مصرف روزانه فیبر توصیه شده است.


فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست می‌شود. برای این کار توصیه می‌کنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.


این میوه‌ی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می‌برند مفید است. چرا که این میوه حاوی میزان قابل‌توجهی آب و ادرارآور است. هسته‌ی کوبیده شده‌ خرمالو نیز به دفع سنگ کلیه‌ها کمک می‌کند.
مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار، نقش مهمی دارد.


خرمالو، به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می‌توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوست‌تان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورت‌تان قرار دهید.


افرادی که موهایشان اصطلاحا کم پشت است و یا به قدری که باید پر نیست، می توانند با خوردن خرمالو و دریافت روی (زنیک) موجود در آن، موهای سالم و پرپشتی داشته باشند.


به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.

هشدارها و مضرات:

اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوی نارس در روز توصیه نمی‌شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالوی نارس و گس هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چرا که تانن موجود در آن یبوست را تشدید می‌کند.


بهتر است کسانی که اختلالات روده‌ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده‌اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.

کسانی که تمایل به خوردن خرمالو با پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه‌های کوچک تقسیم کنند تا بتوانند هنگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.

خرمالو از میوه‌های پاییزی خوشمزه است که می‌توانید از آن در تهیه انواع کیک و دسر بهره ببرید. برای تهیه دسر کرم خرمالو کمتر از 30 دقیقه زمان نیاز دارید.

برای سهولت در جدا کردن کرم خرمالو از قالب بهتر است قبل از ریختن کرم در قالب، قالب را با آب سرد بشویید و به مدت چند دقیقه در فریزر قرار دهید. سپس کرم خرمالو را در قالب ریخته و در یخچال استراحت دهید. همچنین به هنگام جدا کردن کرم خرمالو می‌بایست ابتدا به کمک انگشت مرطوب کرم را از جداره‌ها جدا کرده و سپس قالب را درون ظرف آب گرم به مدت 8 ثانیه فرو برده و در ظرف مورد نظر واژگون کرده و با چند تکان سریع و محکم به صورت عمودی سعی در خارج کردن آن نمایید.

همچنین بهتر است کف ظرف مورد نظر برای سرو را قبل از واژگونی کرم خرمالو با آب مرطوب کنید تا پس از خارج شدن کرم در صورتی که در جای مناسبی از ظرف فرود نیامده بود به راحتی قابلیت جابه‌جایی داشته باشد.

همچنین می‌توانید این کرم را به صورت تک نفره در ظروف بستنی‌خوری و یا لیوان تهیه و سرو نمایید.

ستاره


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها:


تاريخ : جمعه ۳ دی ۱۳٩٥ | ٢:۱٤ ‎ق.ظ | نویسنده : شیرین میرکرمی | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By Slide Skin:.