قلیه ماهی

مواد لازم:

 ۷۰۰ گرم فیله ماهی(شیر، سنگسر، سرخو)
 ۱۰۰ گرم شنبلیله
     ۱کیلو گشنیز
     ۴ حبه سیر
     ۱ عدد پیاز
     ۱ بسته تمر هندی
     ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
        آرد و زردچوبه و ادویه و نمک و فلفل و روغن به میزان کافی
طرز تهیه:
پیاز و سیر رو تفت داده و سبزی رو به اون اضافه و خوب تفت بدهید. زردچوبه رو هم اضافه و تفت داده
روی ترکیب آب بریزید وگذاشته تا جوش بیاید وحرارت رو ملایم کرده و بگذارید تا خوب خورش به روغن بیفته!
توی یه کاسه جدا تمر هندی رو بریزید و روی اون آب جوش بریزید و بعد چنگش بزنید و از صافی رد کنید و به خورش اضافه کنید. ماهی را به تکه های کوچک و به دلخواه برش بدید و از قبل باحدود ۱ تا ۲ ساعت نمک و فلفل و آب لیموترش و تخم گشنیز مزه دارکنید  در ظرفی آرد و نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه رو ترکیب کنید.
ماهی ها رو توی ترکیب بزنید و در روغن سرخ کنید.حدود ۱۰ دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل خورش رو هم اندازه کنید.
نکات
    شنبیله نباید خیلی باشه وگرنه خورش تلخ میشه.
    قلیه ماهی از معروف ترین خورش های آبادان و خرمشهر و بندرهای خلیج فارسه.
    جنوبی ها قلیه رو به ۲ روش درست میکنند: کم آب و پر آب، کم آب رو با چلوی ساده سرو میکنند و پر آب رو تلید میکنند.بهترین ماهی برای قلیه، شیر، سنگسر، راشکو، هامور(پوست ماهی هامور رو نمیگیریم) فیله شوریده و … و از بین ماهی های شمال فقط ازون برون مناسبه!
    برای اینکه خورش به روغن بیفته، آخر سر یه تکه کوچک یخ توی خورش میندازیم و حرارت رو برای ۵ دقیقه زیاد میکنیم و بعد شعله رو خاموش میکنیم و ۵ دقیقه صبر میکنیم تا خورش به روغن بیفته و بعد سرو میکنیم.

سرآشپز

/ 2 نظر / 48 بازدید
لیلی

سلام شیرین جان ممنون از دستورات غذایی که میگذارید. لازم دونستم اینجا دستور قلیه ماهی ای که گذاشتی رو کمی اصلاح کنم .از اونجا که من اهل شهر ماهی و قلیه هستم باید بگو بهتر هست به جای یک عدد پیاز از سه عد پیاز استفاده بشه و به جای 4 حبه سیر حداقل یک بته سیر لازم هست تا بوی ماهی رو حسابی بگیره.همچنین بهتر این هست که وقتی سبزی رو کمی تفت دادید ماهی رو هم اضافه کنید ولی لازمه که زیاد هم نخوره و با احتیاط یکطرف آن که کمی پخت زیر و رو شوند البته ماهی ها رو نباید به تکه های کوچک تقسیم کرد چون له میشن بنابراین بهتر هست که قطعات ماهی به اندازه کف دست باشند.بعد از اینکه ماهی ها کمی پخته شدند باید آب تمر رو اضافه کرد البته تمر هم بایستی نوع بخصوصی باشه هر نوع تمری نباید برای این غذا بکار بره.امیدوارم مورد توجه قرار بگیره.

لیلی

شیرین جان از این که این دستورات غذایی و شیرینی هایی که میزاری خیلی خیلی تشکر میکنم من که خیلی استفاده بردم.موفق باشی